Cum sa iti intretii incaltamintea din piele intoarsa

Standard
Cum sa iti intretii incaltamintea din piele intoarsa

Atunci cand iti cumperi incaltaminte din piele intoarsa, stii, deja, ca aceasta investitie trebuie ingrijita adecvat, pentru a isi pastra aspectul initial. In fapt, acesta este si motivul pentru care cei mai multi evita sa isi cumpere astfel de incaltaminte, de teama ca ingrijirea ei le-ar cere prea mult timp.

Situatia nu sta chiar asa, si, in acest articol, vei gasi cateva sfaturi despre cum sa iti intretii incaltamintea din piele intoarsa intr-un mod usor si cu un efort minim.

Foloseste un material textil fin pentru curatare. Unul dintre motivele pentru care se evita achizitionarea de incaltaminte din piele intoarsa este abilitatea acesteia de a retine orice fir de praf ce intra in contact cu ea. De aceea, aceasta ar trebui stearsa dupa fiecare purtare cu o bucata de material textil moale, nu doar pentru curatare, ci si pentru ca perisorii ei sa se electrizeze si sa stea in pozitia initiala.

Pe vreme umeda, foloseste  ziar, pentru uscare. Daca ai avut nenorocul sa fii prins/a de ploaie pe drum, incaltat/a in incaltaminte din piele intoarsa, atunci cand ajungi acasa, pune-o la uscat dupa ce ai introdus in interiorul ei sanuri pentru incaltaminte, sau in cazul in care nu le ai poti folosi chiar ghemotoace de hartie de ziar, care in plus pot sa absoarba umezeala si sa redea forma initiala.

Periutele pentru incaltaminte din piele intoarsa fac minuni. In magazinele de incaltaminte online se gasesc astfel de accesorii, care te vor ajuta sa intretii aspectul deosebit al pantofilor tai si sa le prelungesti viata. Pretul lor este unul modic, in comparatie cu beneficiile pe care le aduc, iar efortul de intretinere a perechii de incaltaminte din piele intoarsa este substantial redus. De asemenea poti folosi solutii sau spray-urile pentru impermeabilizare speciale pentru pielea intoarsa pentru a evita contactul cu apa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *